+1 (234) 234-2345
menu
person

« 1 2 ... 6 7 8 9 »

 

18 червня 2015 року начальник управління Пенсійного фонду України в м.Енергодарі Запорізької області Гостєва Л.І. та перший заступник начальника управління Синичич В.З. провели зустріч в трудовому колективі ВП ЗАЕС НАЕК “ЕНЕРГОАТОМ” з питань обговорення змін у пенсійному законодавстві, в якій прийняло участь понад 60 працівників.

Під час зустрічі були розглянуті питання щодо запровадженої накопичувальної системи загальнообов”язкового державного пенсійного страхування та єдиних принципів нарахування пенсій. Основна увага була приділена актуальному питанню, яке турбує працівників атамної електростанції щодо призначення пенсій на пільгових умовах за списком №1 та №2. Надано роз'ясненя щодо призначення таких пенсій при  неповному пільговому стажу роботи у період підвищення пенсійного віку жінкам, оскільки, значна частина пенсіонерів є працівниками підприємства ВП ЗАЕС.

Зустріч пройшла у позитивній атмосфері.

Після зустрічі проведений виїзний прийом громадян. Кожному відвідувачу приділили належну увагу та надали обгрунтовні та вичерпні відповіді на поставлені питання

Прикрепления:
Категория: | Просмотров: 371 | Добавил: cdva | Дата: 19.06.2015 | Комментарии (0)

 

11 червня 2015 року  Енергодарською ОДПІ ГУ ДФС  спільно з управлінням Пенсійного фонду України в м.Енергодарі Запорізької області проведено семінар з платниками податків та єдиного соціального внеску.

В ході семінару обговорювались питання щодо змін у  податковому законодавстві. Також приділялась увага змінам до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування».

Під час семінару, заступник начальника управління ПФУ в м.Енергодарі Запорізької області Ірина Гулевич  висвітлила питання щодо помилок, які допускаються роботодавцями при наданні звітності по єдиному соціальному внеску, шляхи їх виправлення та зміни у Порядку формування  та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску  на загальнообов’язкове державне соціальне страхування з 1 червня 2015 року.

Прикрепления:
Категория: | Просмотров: 377 | Добавил: cdva | Дата: 15.06.2015 | Комментарии (0)

  З метою здійснення комплексної реформи  системи пенсійного забезпечення Урядом внесені законопроекти щодо зміни принципів функціонування системи пенсійного забезпечення, а саме: призначення всіх видів пенсій за нормами єдиного закону та скасування спеціальних пенсій (крім військових), запровадження накопичувальної системи пенсійного забезпечення, запровадження професійної пенсійної системи для окремих категорій професій, розвиток недержавного пенсійного забезпечення.  З 1 січня 2016 року пенсія державним службовцям та прирівняним до них особам, (судді, прокурори та народні депутати) призначатиметься на загальних умовах. Спеціальні пенсії, призначені до 1 січня 2016 року будуть виплачуватись у розмірах, визначених законодавством, яке діяло до вказаної дати.

  З 1 січня 2017 року планується запровадити накопичувальну  пенсійну систему. Вона передбачатиме два вікових рівні залучених до неї людей. Обов’язковому страхуванню підлягатимуть особи до 35 років – щоб у них було достатньо часу для накопичення пенсійних активів як відчутної доплати до солідарної пенсії. Також у накопичувальній системі на добровільних засадах зможуть взяти участь особи віком від 36 до 55 років. Розмір внеску у перший рік становитиме 2 відсотка та щороку збільшуватиметься на один відсоток, до досягнення 7 відсотків. По мірі збільшення розміру внеску для застрахованої особи, починаючи з 2018 року, відповідно зменшуватиметься розмір єдиного внеску для роботодавця, тобто відбудеться частковий перерозподіл сплати розміру єдиного внеску від роботодавця до працівника (по 1 відсотку щорічно), і вже у 2022 році ставка єдиного внеску для роботодавця буде зменшена на 5 відсотків.  

  Суть накопичувальної системи полягатиме у тому, що частина обов’язкових внесків до пенсійної системи (загальний рівень пенсійних відрахувань залишиться незмінним) накопичуватиметься у єдиному Накопичувальному фонді і обліковуватиметься на індивідуальних накопичувальних пенсійних рахунках громадян, які (та на користь яких) сплачуватимуть такі внески.

  Управління пенсійними коштами здійснюватимуть компанії з управління активами (для яких ця діяльність є професійною і буде ліцензуватись), обраним на конкурсній (тендерній) основі. Кошти, що обліковуватимуться на індивідуальних пенсійних рахунках громадян будуть власністю громадян, і вони можуть скористатись ними при досягненні пенсійного віку (або, у випадках передбачених законом, раніше цього терміну, наприклад у випадку інвалідності). Виплати з Накопичувального фонду будуть здійснюватись додатково до виплат із солідарної системи.

  Держава гарантує громадянину контроль за збереженням і використанням коштів накопичувальної системи.

  Мета реформи — розбудова багаторівневої, багатокомпонентної пенсійної системи, що дасть змогу виплачувати пенсії з трьох різних джерел: солідарної, накопичувальної та системи недержавного пенсійного забезпечення. Це дозволить застрахованим особам самостійно вирішувати, яка інвестиційна політика є найбільш прийнятною для інвестування їх пенсійних заощаджень. А отже - в більшій мірі впливати на розмір своєї майбутньої пенсії.

Прикрепления:
Категория: | Просмотров: 377 | Добавил: cdva | Дата: 28.05.2015 | Комментарии (0)

Відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пенсійного забезпечення» від 2 березня 2015 року № 213, пенсіонерам, що працюють, виплачується 85 % призначеної пенсії, якщо її розмір  перевищує 1,5 розміру прожиткового мінімуму встановленого для осіб, які втратили працездатність, - 1423,50 грн.

Зазначена норма закону діятиме з 01 квітня 2015 року до 01 січня 2016 року.

Після звільнення з роботи виплата пенсії поновлюється в повному обсязі.

В зв’язку з внесеними змінами до законодавства, управління запрошує пенсіонерів, які не повідомили про звільнення з роботи, з необхідними документами (оригінал та копію трудової книжки – 1 та 2 останні аркуша з записом про звільнення) для внесення змін до пенсійної справи та поновлення виплати пенсії в повному обсязі.

Працюючим пенсіонерам з числа інвалідів І та ІІ груп, інвалідів війни ІІІ групи, учасників бойових дій, членів сімей військовослужбовців та пенсіонерів, пенсії яким призначені відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб», пенсія виплачується в повному обсязі незалежно від статусу (працюючий чи не працюючий).

Також звертаємо увагу, що відповідно до діючого законодавства, пенсіонери зобов’язані повідомляти  органи Пенсійного фонду України про обставини, що можуть вплинути на пенсійне забезпечення: про прийняття на роботу, звільнення з роботи, зміни в складі сім’ї, зміну місця проживання, виїзд за кордон на постійне місце проживання та інші.

 

Прийом громадян ведеться щоденно з 8-00 до 17-00

(у п’ятницю з 8-00 до 16-00) із перервою з 12-00 до 13-00.

 

Поштова адреса:

71503, м. Енергодар, вул.Радянська, 4 а, офіс 2

телефон гарячої лінії: (06139) 3-36-78

факс(06139) 6-34-02

e-mail: upfunenergodar@ukr.net, web-сайт: pfuenergodar.at.ua

Прикрепления:
Категория: | Просмотров: 380 | Добавил: cdva | Дата: 13.05.2015 | Комментарии (0)

29 квітня 2015 року першим заступником начальника управління Пенсійного фонду України в м.Енергодарі  Синичичем В.З. проведено зустріч з населенням 1 мікрорайону в приміщенні Енергодарської міської організації ветеранів війни та праці на тему: „Зміни в законодавстві, що відбулись в зв'язку з прийняттям Закону України від 02.03.2015 № 213 - VIII "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пенсійного забезпечення", які набрали чинності з 01 квітня 2015 року”, в якій прийняло участь 26 громадян.

В ході обговорення змін також порушувались питання, які стосувались: змін до Податкового кодексу України; виплати пенсій дітям війни; виплата „спеціальних” пенсій та інше.

Зустріч пройшла у позитивній атмосфері. На всі питання, які порушувались в ході обговорення змін, перший заступник начальника управління надавав обгрунтовні та вичерпні відповіді. 

 

Прикрепления:
Категория: | Просмотров: 409 | Добавил: cdva | Дата: 06.05.2015 | Комментарии (0)

27 квітня 2015 року в управлінні Пенсійного фонду України  в м.Енергодарі Запорізької області заступником начальника управління Гулевич І.М. проведено день відкритих дверей для студентів Енергодарського інституту державного та муніципального управління імені Р.Г.Хеноха “Класичного приватного університета”.  

Зустріч проведена з метою роз”яснення діючого пенсійного законодавства; заохочення здібної молоді до навчання з подальшою самореалізацією у сфері пенсійного забезпечення, у відповідності із поточними та перспективними потребами управління.

Ірина Миколаївна розповіла студентам про основні напрямки діяльності  Пенсійного фонду України, про організацію роботи структурних підрозділів управління; про необхідність набуття страхового стажу для призначення пенсій; про легалізацію трудових відносин; про обов”язковість сплати страхових внесків та можливість добровільного соціального страхування, про функціонування Веб-порталу Пенсійного фонду України та дію інформаційного кіоску, розташованого в управлінні.

Зустріч пройшла у позитивній атмосфері та невідкладно надавалися відповіді на поставленні питання.

Прикрепления:
Категория: | Просмотров: 452 | Добавил: cdva | Дата: 28.04.2015 | Комментарии (0)

Семінар

27 березня 2015 року начальник управління Пенсійного фонду України  в м.Енергодарі Запорізької області Гостєва Л.І. та начальник відділу з призначення пенсій Омельченко Н.В. провели семінар з представниками кадрових служб підприємств міста на тему: „Зміни в законодавстві, що відбулись в зв'язку з прийняттям Закону України від 02.03.2015 № 213 - VIII " Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пенсійного забезпечення", які набирають чинності з 01 квітня 2015 року”. 

В ході обговорення змін в пенсійному законодавстві, начальник управління зазначила, що зміни пенсійного законодавства торкнулися щонайменше 3 тисяч громадян міста пенсійного віку та ознайомила працівників кадрових служб міста про виплату пенсій пенсіонерам, які працюють на „спеціальних” посадах; про порядок виплати пенсії працюючим пенсіонерам з урахуванням їх зменшення; про зміни віку жінок для призначення пенсій на пільгових умовах та за вислугу років. Також Людмила Іванівна  роз’яснила, що новий порядок виплати пенсії залежить від того, за яким законом призначено пенсію та на яких посадах працює пенсіонер та акцентувала увагу, що обмеження щодо виплати пенсій працюючим пенсіонерам тимчасові і діятимуть до 1 січня 2016 року.

Зустріч пройшла у позитивній атмосфері. На всі питання, які порушувались в ході обговорення змін, начальник надавав обгрунтовні та вичерпні відповіді. 

Прикрепления:
Категория: | Просмотров: 328 | Добавил: cdva | Дата: 30.03.2015 | Комментарии (0)

Зустріч

19 березня 2015 року о 14.00 проведено зустріч управління Пенсійного фонду України в м.Енергодарі Запорізької області з трудовим колективом ТОВ БМП “Енергомонтаж” з питань детінізації доходів та дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці.

      Зустріч відкрила Гулевич Ірина Миколаївна, заступник начальника управління, яка доповіла, що питання детінізації доходів та дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці одне з проблемних питань сьогодення. Не всі суб’єкти господарювання сьогодні виплачують заробітну плату у розмірі, меншому за встановлений законодавством мінімум, а також виплачують заробітну плату в «конвертах». Це послаблює соціальних захист працівників, зменшує надходження до бюджетів та державних соціальних фондів. Крім того працівник не отримує страховий стаж в повному обсязі, який необхідний для виходу на пенсію. Також І.М.Гулевич повідомила про зміни, які відбулися в законодавстві у 2015 році з питань легалізації заробітної плати. Під час зустрічі працівниками підприємства ТОВ БМП “Енергомонтаж” порушувались такі питання:

  • щодо утримання з пенсії прибуткового податку та військового збору;
  • щодо виплати пенсії працюючим пенсіонерам з 1 квітня 2015 року;
  • щодо необхідного стажу для виходу на пільгову пенсію за Списками №1та №2.

            Черненко Валентина Станіславівна, начальник відділу надходження, прогнозування платежів, обліку застрахованих осіб та контрольно-перевірочної роботи доповіла про функціонування Веб-порталу Пенсійного фонду України. А також звернула увагу працівників закладу на передплатну компанію щодо періодичного видання газети «Пенсійний кур’єр» про можливість слідкувати за змінами в пенсійному законодавстві. Зустріч пройшла у позитивній атмосфері.

Прикрепления:
Категория: | Просмотров: 359 | Добавил: cdva | Дата: 20.03.2015 | Комментарии (0)

Семінар 20 лютого 2015 року в управлінні Пенсійного фонду України  в м. Енергодарі Запорізької області проведено семінар з представниками кадрових служб підприємств міста.  

В семінарі прийняли участь працівники кадрових служб від 10 підприємств, установ міста, перший заступник начальника управління Синичич В.З., начальник відділу з призначення пенсій Омельченко Н.В. та начальник відділу з обслуговування та розгляду звернень громадян Попова Т.О.

Семінар відкрив перший заступник начальника управління та повідомив, про зміни в пенсійному законодавстві, які набрали чинності з 01.01.2015 року.

В ході обговорення змін в пенсійному законодавстві, начальник відділу з призначення пенсій акцентувала увагу працівників кадрових служб про подання до органів Пенсійного фонду України документів для призначення, перерахунку пенсій, своєчасне надання списків працюючих та звільнених пенсіонерів, направлення пенсіонерів при прийомі на роботу або звільненні з роботи до управління Пенсійного фонду України в м. Енергодарі, щоб уникнути переплат по пенсіям.

Начальник відділу з обслуговування та розгляду звернень громадян, доповіла про функціонування Веб-порталу Пенсійного фонду України  та про передплатну компанію періодичного видання газети «Пенсійний кур’єр». 

Прикрепления:
Категория: | Просмотров: 388 | Добавил: cdva | Дата: 24.02.2015 | Комментарии (0)

   Відповідно до Закону України "Про Державний бюджет України на 2015 рік", Бюджетного кодексу України, наказу Міністерства фінансів України від 14 січня 2011 року N 11 "Про бюджетну класифікацію" та наказу Державної казначейської служби України від 20 січня 2015 року № 12 «Про затвердження змін до Довідника відповідності символу звітності коду класифікації доходів бюджету» органами Державної казначейської служби України  відкриті розрахункові  рахунки для зарахування надходжень у 2015 році до державного бюджету.

   У зв’язку з зазначеним надаємо перелік реквізитів щодо сплати збору на обов’язкове державне пенсійне страхування з окремих видів господарських операцій.  

Реквізити рахунків для зарахування надходжень за кодом класифікації доходів бюджету 24140300 “Збір під час набуття права власності на легкові автомобілі”

№ рахунку

Назва отримувача

Код ЄДРПОУ

Банк отримувача

МФО банку

31115155700015

УК у м.Енергодарі/Енергодар/24140300

37942215

ГУДКСУ у Запорізькій області

813015

 

Реквізити рахунків для зарахування надходжень за кодом класифікації доходів бюджету 24140500 “Збір з операцій придбавання (купівлі-продажу) нерухомого майна”

№ рахунку

Назва отримувача

Код ЄДРПОУ

Банк отримувача

МФО банку

31114156700015

УК у м.Енергодарі/Енергодар/24140500

37942215

ГУДКСУ у Запорізькій області

813015

Реквізити рахунків для зарахування надходжень за кодом класифікації доходів бюджету 24140100 “Збір з операцій з купівлі іноземної валюти в готівковій формі”

№ рахунку

Назва отримувача

Код ЄДРПОУ

Банк отримувача

МФО банку

31116198700015

УК у м.Енергодарі/Енергодар/24140100

37942215

ГУДКСУ у Запорізькій області

813015

Реквізити рахунків для зарахування надходжень за кодом класифікації доходів бюджету 24140200 “Збір при поданні ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів на клеймування державним пробірним клеймом до казенних підприємств пробірного контролю”

№ рахунку

Назва отримувача

Код ЄДРПОУ

Банк отримувача

МФО банку

31116154700015

УК у м.Енергодарі/Енергодар/24140200

37942215

ГУДКСУ у Запорізькій області

813015

 

 

 

 

 

Реквізити рахунків для зарахування надходжень за кодом класифікації доходів бюджету 24140600 “Збір з користування та надання послуг стільникового рухомого зв'язку”

№ рахунку

Назва отримувача

Код ЄДРПОУ

Банк отримувача

МФО банку

31113157700015

УК у м.Енергодарі/Енергодар/24140600

37942215

ГУДКСУ у Запорізькій області

813015

Прикрепления:
Категория: | Просмотров: 494 | Добавил: cdva | Дата: 19.02.2015 | Комментарии (0)