+1 (234) 234-2345
menu
person

« 1 2 3 4 ... 8 9 »

  09.02.2018 року Енергодарським об¢єднаним управлінням Пенсійного фонду України в Запорізькій області на виплату пенсій та соціальної допомоги на лютий місяць 2018 року, профінансовано Василівський  ЦПЗ №3 ПАТ “Укрпошта” та установи банків по 11 число включно на загальну суму 34068,6 тис. грн. 9429 пенсіонерам в т.ч. м. Енергодар – 5918 чол., К.Дніпровському району – 2954 чол. та  В. Білозерському району – 557 чол.

Прикрепления:
Категория: | Просмотров: 279 | Добавил: cdva | Дата: 09.02.2018 | Комментарии (0)

  25.01.2018 року Енергодарським об¢єднаним управлінням Пенсійного фонду України в Запорізькій області завершено фінансування пенсій та соціальної допомоги на січень місяць 2018 року, профінансовано Василівський  ЦПЗ №3 ПАТ “Укрпошта”  та установи банків на загальну суму 94820,0 тис. грн. 28936 пенсіонерам в т.ч. м. Енергодар – 15574 чол., К.Дніпровському району – 11074 чол. та  В. Білозерському району – 2288 чол.

Прикрепления:
Категория: | Просмотров: 336 | Добавил: cdva | Дата: 26.01.2018 | Комментарии (0)

  19 січня 2018 року перший заступник начальника Енергодарського об’єднаного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області О.Цигрик прийняла участь у інформаційно-аналітичній передачі Кам’янсько-Дніпровської районної комунальної організації “Радіо-Кам’янка”.

  Під час виступу Оксана Цигрик підвела підсумок минулого року. Основний акцент зроблено на проведеній роботі в зв’язку із прийняттям закону стосовно пенсійної реформи та змінах, які відбулись в пенсійному законодавстві з 01 жовтня 2017 року.

  Відмічена позитивна динаміка роботи об’єднаного управління, яка спрямована на системне поліпшення якості обслуговування громадян, про можливість отримати консультації за допомогою дистанційних форм обслуговування, а саме: електронної пошти, skype – зв’язку, телефону та за допомогою Веб-порталу. Останній дає можливість бути в курсі власних накопичень стажу, заробітку та перевірити достовірність персональних даних.

Прикрепления:
Категория: | Просмотров: 298 | Добавил: cdva | Дата: 22.01.2018 | Комментарии (0)

  18 січня 2018 року в Енергодарському об’єднаному управлінні Пенсійного фонду України в Запорізькій області відбулось заняття «Школи майбутнього пенсіонера» за участю начальника Енергодарського відділу обслуговування громадян В.Фатєєва.

  Основним завданням роботи з майбутніми пенсіонерами являється підготовка необхідних документів для призначення пенсій та правова оцінка наявних документів.

Володимир Фатєєв здійснив попередню перевірку документів, яка дозволила вчасно виявити та усунути недоліки в документах, а також зібрати всі недостатні відомості для визначення права на пенсію.

  Під час проведення заходу начальник відділу звернув увагу на функціонування Веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду України, за допомогою якого можна контролювати особисті дані реєстру застрахованих осіб. Наприкінці зустрічі присутні мали змогу поставити свої запитання, на які отримали кваліфіковані відповіді.

Прикрепления:
Категория: | Просмотров: 358 | Добавил: cdva | Дата: 19.01.2018 | Комментарии (0)

ТЕМАТИЧНА ПРЯМА ТЕЛЕФОННА ЛІНІЯ

27 грудня 2017 року

з 10.00 до 12.00

за телефоном 6-11-55

відбудеться “Пряма” телефонна лінія з жителями

міста Енергодара з питань легалізації заробітної плати, за участю

заступника начальника Енергодарського об’єднаного управління

Пенсійного фонду України в Запорізькій області

Гулевич Ірини Миколаївни

Прикрепления:
Категория: | Просмотров: 357 | Добавил: cdva | Дата: 27.12.2017 | Комментарии (0)

  Добровільна участь у загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванні передбачена статтею 12 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» (далі – Закон 1058) та впроваджена з 1 січня 2004 року.

  Людина, яка не належала до категорії застрахованих осіб (не працювала на території України або працювала неофіційно, а страховий стаж зараховується лише за умови сплати страхових внесків), має можливість укласти договір про добровільну участь у соціальному страхуванні. Правові норми, що регулюють обставини укладання та виконання відповідного договору передбачені статтею 10 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» (далі – Закон 2464). Повноваження щодо укладання договору покладені на органи доходів і зборів (органи державної фіскальної служби).

 Законом 2464 передбачено два види договорів про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування:

 І. Частиною другою статті 10 визначено, що особи беруть у ній участь протягом строку, визначеного у договорі про добровільну участь, але не менше одного року. Це страхування на майбутні періоди.

 ІІ. Частиною п’ятою цієї ж статті передбачена можливість одноразової сплати особою єдиного внеску за попередні періоди, в яких особа не підлягала загальнообов’язковому державному соціальному страхуванню (починаючи з 1 січня 2004 року). При цьому, сума сплаченого єдиного внеску за кожен місяць такого періоду не може бути меншою за мінімальний страховий внесок і більшою за суму єдиного внеску, обчисленого з максимальної величини бази нарахування єдиного внеску, встановлених на дату укладання договору. Тобто, до кінця поточного року розмір мінімального страхового внеску становить 704,00 грн. в місяць.

  Щодо змін з січня 2018 року.

  Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій» (прийнятий 3.10.2017 року) до частини 5 статті 10 Закону 2464 внесені зміни, згідно яких починаючи з 01.01.2018 року сума сплаченого єдиного соціального внеску за договором про одноразову сплату за кожен місяць такого періоду не може бути меншою за мінімальний страховий внесок на дату укладання договору, помножений на коефіцієнт 2. Отже, з 1 січня 2018 року при мінімальній заробітній платі 3200,00 грн. розмір мінімального внеску становитиме 1408,00 грн. в місяць.

  Таким чином, до кінця 2017 року залишається можливість «докупити» страховий стаж за періоди, коли особа не належала до категорії застрахованих осіб, за нормами закону, що діє на теперішній час, тобто без підвищуючого (вдвічі) коефіцієнту. Звертаємо ще раз увагу, що це можуть здійснити лише особи, які на сьогодні не є застрахованими особами (офіційно не працюють) та не є пенсіонерами.

Прикрепления:
Категория: | Просмотров: 232 | Добавил: cdva | Дата: 07.12.2017 | Комментарии (0)

  В приміщенні Енергодарського міського центру зайнятості 30.11.2017, за участю першого заступника начальника Енергодарського об’єднаного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області Оксани Цигрик відбулась зустріч з учасниками антитерористичної операції, які є тимчасово безробітними.

  Під час зустрічі обговорювались питання пенсійного забезпечення учасників антитерористичної операції та надання послуг в електронній формі, законодавчі зміни щодо пенсійного забезпечення військовослужбовців, зарахування стажу тощо.

Начальник Енергодарського відділу з питань призначення, перерахунку та виплати пенсій Тетяна Ганчук наголосила, що законодавчі акти дають змогу покращити гарантії пенсійного забезпечення осіб, які проходять військову службу, та колишніх військовослужбовців, залучених на військову службу за призовом у зв‘язку з мобілізацією.

  Начальник відділу адміністрування, супроводження інформаційних систем, електронних реєстрів та захисту інформації Людмила Остапенко зупинилась на особливостях відображення відомостей в системі персоніфікованого обліку, а також про можливості використання веб-порталу Пенсійного фонду України з метою отримання власної інформації про заробітну плату, страховий стаж.

   З метою активізації в реєстрації на веб-порталі ПФУ та передплатної компанії газети “Пенсійний кур’єр” та журналу “Вісник Пенсійного фонду України”, усім присутнім було надано презентаційні матеріали

Прикрепления:
Категория: | Просмотров: 274 | Добавил: cdva | Дата: 30.11.2017 | Комментарии (0)

  Заступник начальника Енергодарського об’єднаного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області Ірина Гулевич та начальник відділу адміністрування, супроводження інформаційних систем, електронних реєстрів та захисту інформації Людмила Остапенко провели лекцію для безробітних осіб різного віку в приміщенні Енергодарського міського центру зайнятості на тему: “Легалізація заробітної плати та надання послуг в електронній формі”.

  Під час проведення лекцій Ірина Гулевич ознайомила присутніх із такими питаннями: легалізація заробітної плати, нарахування та виплата заробітної плати менше мінімальної, переваги трудових відносин і негативні наслідки отримання заробітної плати “у конвертах” та її вплив на майбутню пенсію.

  Також під час зустрічі заступник начальника роз’яснила присутнім про можливості використання веб-порталу Пенсійного фонду України з метою отримання власної інформації про заробітну плату, страховий стаж та сплату роботодавцем єдиного соціального внеску, а також про можливість подання звернення чи скарги, запитів та подання їх в електронному вигляді. Усім присутнім запропоновано заповнити заяви про реєстрацію громадянина у системі надання послуг в електронній формі з метою отримання власного реєстраційного коду, який є необхідним при реєстрації користувача на веб-порталі ПФУ.

  З метою активізації в реєстрації на веб-порталі ПФУ та передплатної компанії газети “Пенсійний кур’єр” та журналу “Вісник Пенсійного фонду України”, усім присутнім було надано презентаційні матеріали.

Прикрепления:
Категория: | Просмотров: 288 | Добавил: cdva | Дата: 29.11.2017 | Комментарии (0)

ГРАФІК проведення «прямих» телефонних ліній

Енергодарським об’єднаним управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області

 

Дата проведення

Телефон

Виконавець

Тема «прямої» телефонної лінії

10.11.2017

(06139)61996

Л.І.Гостєва, начальник об’єднаного управління

Законодавчі зміни щодо перерахунку пенсій, осучаснення їх розмірів

24.11.2017

(06139)65081

Т.В.Ганчук, начальник Енергодарського відділу з питань призначення, перерахунку та виплати пенсій

 

(06138)21750

В.В.Ляшенко, начальник Кам’янсько-Дніпровського відділу з питань призначення, перерахунку та виплати пенсій

 

(06156)20633

Н.О.Трутаєва, завідувач Великобілозерського сектору з питань призначення, перерахунку та виплати пенсій

08.12.2017

(06139)65244

В.В.Фатєєв, начальник Енергодарського відділу обслуговування громадян

Організація роботи за обслуговування «майбутніх пенсіонерів», запити необхідних документів

 

(06138)21815

Т.Г.Шароварова, начальник Кам’янсько-Дніпровського відділу обслуговування громадян

 

(06156)20633

В.В.Краснопольська, завідувач Великобілозерського сектору обслуговування громадян

22.12.2017

(06139)40220

О.А.Цигрик, перший заступник начальника об’єднаного управління

Пенсійне забезпечення осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи

Прикрепления:
Категория: | Просмотров: 295 | Добавил: cdva | Дата: 22.11.2017 | Комментарии (0)

 

  Сьогодення неможливо уявити без досягнень науково-технічного прогресу. В свою чергу, органи Пенсійного фонду України намагаються зробити обслуговування пенсіонерів, роботодавців та громадян більш якісним, оперативним та функціональним.             

 Веб-портал надає громадянам можливість зручно і оперативно взаємодіяти з органами ПФУ, дистанційно отримувати послуги, які раніше вимагали особистого звернення в управління Фонду. Веб-портал надає електронні послуги кожній особі індивідуально. Портал працює з дотриманням вимог до захисту персональних даних.

НАЙЗРУЧНІШІ МОЖЛИВОСТІ ПОРТАЛУ

Виписка з системи персоніфікованого обліку

  З 2000 року в Україні в повному об'ємі запроваджено персоніфікований облік відомостей про застрахованих осіб (фактично, щодо всіх працюючих та само зайнятих осіб). За даними цього обліку здійснюється призначення пенсій. Отже, інформація, накопичена в базах даних персоніфікованого обліку, є дуже важливою для Вашої майбутньої пенсії.

 

  Пенсійний фонд надає Вам зручну можливість здійснювати постійний контроль за такими даними, що впливають на Ваші пенсійні права:

-   перелік страхувальників, які подавали по Вам відомості до системи персоніфікованого обліку;

-    за кожний місяць, починаючи з 2000 року, по кожному зі страхувальників: сума заробітку, з якої сплачені страхові внески, кількість днів для стажу, відмітка про сплату пенсійного/єдиного внеску;

-         загальні показники за кожний рік, помісячно: загальна сума заробітку, з якого сплачені страхові внески (усього та в межах максимальної величини), страховий стаж;

-        відомості про спеціальний (пільговий) стаж, та відомості про стаж, який зараховується без сплати страхових внесків (БСВ), по страхувальниках і по роках.

Виписка з пенсійної справи (для пенсіонерів)

             Пенсіонери - користувачі Веб-порталу мають змогу, не виходячи з дому, отримати такі відомості з власної пенсійної справи, як:

-  назва Закону України, згідно якого призначено пенсію;

-    вид пенсії;

-   сума призначеної пенсії, з урахуванням надбавок, підвищень, додаткової пенсії, цільової грошової допомоги, пенсії за особливі заслуги перед Україною, індексації та інших доплат до пенсії, встановлених законодавством;

-    дата закінчення виплати пенсії (для пенсій, призначених на певний строк).

 

Попереднє замовлення паперових документів

  Для Вашої зручності Пенсійний фонд вводить послугу попереднього замовлення паперових документів.

  Засобами Веб-порталу Ви можете подати заяву - запит на підготовку паперових документів:

-   виписки з системи персоніфікованого обліку;

-   виписки з пенсійної справи (для пенсіонерів);

- виписки про стан розрахунків з ПФУ (для страхувальників).

 

 

 

Подати скаргу

  Засобами Веб-порталу Ви можете подати скаргу до органу Пенсійного фонду.

 Опрацювання скарг та надання відповідей відбувається за стандартними правилами, прийнятими, наприклад, для паперових документів.

  В процесі опрацювання скарги можлива переписка з фахівцем Фонду з питань, що уточнюють скаргу.

 

 

 

 

Записи на прийом

  Засобами Веб-порталу Ви можете записатися на прийом до органу Пенсійного фонду.

  Процес запису на прийом включає:

-    визначення дати та теми відвідування органу ПФУ;

-  за даними графіку прийому громадян в органі ПФУ по визначеним датою та темою відвідування ПФУ формується список годин прийому спеціалістами органу ПФУ. В ньому зеленим кольором виділено вільні години прийому, червоним - години прийому, вибрані клієнтом порталу, помаранчевим - години прийому, зайняті іншими клієнтами порталу;

-   вибір часу, зручного для відвідування органу ПФУ, та натиснути кнопку «Записатися на прийом»;

-  отримання талону щодо відвідування органу ПФУ - кнопка «Друк талону». Наявність талону не є обов'язковою для відвідування органу ПФУ.

 

Як зареєструватися на веб-порталі ПФУ www.portal.pfu.gov.ua

  Для Вашої зручності процедура реєстрації на веб-порталі максимально спрощена.

  Для реєстрації у якості користувача Веб-порталу ПФУ Вам необхідно виконати наступні кроки:

  1. Звернутись для оформлення заяви до Енергодарського об’єднаного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області за адресами:

Відділення в м. Енергодар - вул. Українська 4 а, офіс 2;
Відділення в м. Кам’янка - Дніпровська - вул. Гоголя, буд. 1;
Відділення в с. Велика Білозерка - вул. Центральна, 92.

  2. За наявності паспорта та довідки про присвоєння ідентифікаційного коду, фахівці Фонду допоможуть Вам у її заповненні.. Внесені у заяву відомості перевіряються, вносяться до інформаційної системи Пенсійного фонду. Після чого друкується розписка про одержання заяви особою або страхувальником, а також (важливо !!!)«реєстраційний код»

  Цей код необхідний Вам для реєстрації на Веб-порталі, отже, зберігайте його в таємниці до моменту закінчення реєстрації!

             

  Запрошуємо Вас стати користувачем Веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду України та особисто відчути всі переваги.

 

Веб-портал  доступний цілодобово за адресою: http://portal.pfu.gov.ua/

Телефонна гаряча лінія:

  • Відділення в м. Енергодар - (06139) 6 36 80

Відділ адміністрування, супроводження інформаційних систем, електронних реєстрів та захисту інформації - (06139) 6 22 79

  • Відділення в м. Кам’янка - Дніпровська - (06138) 2 18 15    2 17 50  

  • Відділення в с. Велика Білозерка - (06156) 2 06 33

Прикрепления:
Категория: | Просмотров: 470 | Добавил: cdva | Дата: 17.11.2017 | Комментарии (0)