+1 (234) 234-2345
menu
person

« 1 2 3 4 5 ... 8 9 »

  06 жовтня 2017 року при начальнику об’єднаного управління Людмилою Гостєвою відбулось навчання з приводу прийняття нового законопроекту пенсійної реформи із спеціалістами відділів Енергодарського об’єднаного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області.

  Л.Гостєва зупинилась на ключових напрямках реформи, правилах перерахунку пенсій, різних аспектах впровадження пенсійної реформи, адже до громадської приймальні звертаються громадяни міста з різних питань.

  Під час навчання спеціалісти обслуговування громадян зазначили, що до “Єдиного вікна” з приводу впровадження пенсійної реформи звертаються не тільки пенсіонери, а й різні категорії населення, адже пенсійна реформа різногалузева та стосується всіх верств населення.

  Обговорення законопроекту визвало палку дискусію серед учасників навчання та працівники зрозуміли, що шлях до успішного впровадження пенсійної реформи буде тернистим, проте злагодженість роботи відділів об’єднаного управління подолає всі перепони та важка праця дасть свої здобутки.

Прикрепления:
Категория: | Просмотров: 302 | Добавил: cdva | Дата: 09.10.2017 | Комментарии (0)

  Заступник начальника Енергодарського об’єднаного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області Ірина Гулевич та начальник відділу адміністрування, супроводження інформаційних систем, електронних реєстрів та захисту інформації Людмила Остапенко провели лекцію для безробітних осіб різного віку в приміщенні Енергодарського міського центру зайнятості на тему: “Легалізація заробітної плати та надання послуг в електронній формі”.

 

  Під час проведення лекцій Ірина Гулевич ознайомила присутніх із такими питаннями: легалізація заробітної плати, нарахування та виплата заробітної плати менше мінімальної, переваги трудових відносин і негативні наслідки отримання заробітної плати “у конвертах” та її вплив на майбутню пенсію.

  Також під час зустрічі заступник начальника роз’яснила присутнім про можливості використання веб-порталу Пенсійного фонду України з метою отримання власної інформації про заробітну плату, страховий стаж та сплату роботодавцем єдиного соціального внеску, а також про можливість подання звернення чи скарги, запитів та подання їх в електронному вигляді. Усім присутнім запропоновано заповнити заяви про реєстрацію громадянина у системі надання послуг в електронній формі з метою отримання власного реєстраційного коду, який є необхідним при реєстрації користувача на веб-порталі ПФУ.

  З метою активізації в реєстрації на веб-порталі ПФУ та передплатної компанії газети “Пенсійний кур’єр” та журналу “Вісник Пенсійного фонду України”, усім присутнім було надано презентаційні матеріали.

Прикрепления:
Категория: | Просмотров: 266 | Добавил: cdva | Дата: 29.09.2017 | Комментарии (0)

  13 вересня 2017 року начальник Кам’янсько-Дніпровського відділу обслуговування громадян Тетяна Шароварова провела зустріч з представниками ветеранської організації, в якій прийняло участь 28 осіб.

  Під час зустрічі обговорювались хвилюючі питання, з якими стикаються ветерани війни та праці у повсякденному житті.

  Учасників заходу цікавили питання перерахунку пенсійних виплат у зв’язку зі збільшенням прожиткового мінімуму для непрацездатних громадян, пенсійної реформи, зміни у законодавстві, спрямованих на осучаснення пенсій та відновлення соціальної справедливості.

  Під час зустрічі Тетяна Шароварова повідомила про можливість отримання інформації, роз'яснень та консультацій з питань пенсійного забезпечення за телефонами «гарячих» ліній об’єднаного управління, здійснивши передплату на тижневик Пенсійного фонду України – газету ”Пенсійний кур'єр”, а також зареєструвавшись на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України. Присутнім також були роздані довідково-інформаційні листівки та примірники газети „Пенсійний кур'єр”.

  На всі питання, які порушувались в ході обговорення змін, були надані обгрунтовні та вичерпні відповіді.

Прикрепления:
Категория: | Просмотров: 263 | Добавил: cdva | Дата: 13.09.2017 | Комментарии (0)

  Кабінет Міністрів України затвердив законопроект “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій”, який пропонує зміни до 32 законодавчих актів. Закон має набути чинності з 1 жовтня 2017 року – частково, а з 1 січня 2018 року – у повному обсязі.

Пропонуємо ознайомитися з основними законодавчими ініціативами.

1. Перерахунок раніше призначених пенсій з 01 жовтня 2017 року з використанням:

  • середньої зарплати за останні три роки (2014-2016) у розмірі 3764,4 грн.;

  • вартість одного року стажу, який застосовують для обчислення пенсії, знижено з 1,35% до 1%;

  • стажу 30 років для жінок і 35 років для чоловіків для обчислення:

  1. пенсії в мінімальному розмірі (для пенсій, призначених до 01.10.2011-го, - за стаж відповідно 20/25 років);

  2. показника прожиткового мінімуму для непрацездатних громадян, встановленого на 01.12.2017 р. (1373 грн.), замість такого показника станом на 01.10.2017 р. (1312 грн.).

2. Різні правила призначення пенсії за віком на перехідний період 2017-2019 рр.:

2017 року:

  • із застосуванням середньої зарплати за 2014-2016 роки у розмірі 3764,4 грн. і вартості одного року страхового стажу – 1,35%;

  • 2018 року:

  • із застосуванням середньої зарплати за 2016 і 2017 роки та вартості одного року стажу – 1%;

  • починаючи з 2019 року:

  • із застосуванням середньої заробітної плати за останні три роки та вартості одного року стажу – 1%.

3. Мінімальний розмір пенсії за віком встановлюється:

    • на рівні прожиткового мінімуму для непрацездатних громадян за наявності стажу 30/35 років (для пенсій, призначених до 01.10.2011 р., за наявності стажу відповідно, 20/25 років);

    • з 1 січня 2018 року на рівні 40% від мінімальної заробітної плати, але не менше за розмір прожиткового мінімуму, за наявності стажу 30/35 років після досягнення 65 років;

    • у разі відсутності повного стажу виплачується пропорційно менший розмір пенсії;

    • для шахтарів: у розмірі 80% від заробітної плати для обчислення пенсії, але не менше як три розміри прожиткового мінімуму для непрацездатних громадян.

4. Запровадження гнучкого “коридору” пенсійного віку (60-63-65 років) для призначення пенсії за віком:

  • за наявності стажу на 01.01.2018 р. 25 років – призначати пенсію в 60 років. Діапазон необхідного стажу щороку збільшувати на 12 місяців до досягнення 35 років 2028-го;

  • за наявності стажу на 01.01.2018 р. від 15 до 25 років – у 63 роки. Діапазон необхідного стажу щороку збільшувати на 12 місяців до досягнення діапазону від 25 до 35 років 2028-го;

  • за наявності стажу на 01.01.2019 р. - 15 років, але не менше ніж 16 років, що давало б право виходу на пенсію в 63 роки, - призначати пенсію в 65 роки. Діапазон необхідного стажу щороку збільшувати на 1 рік. Тобто з 2028 року призначати пенсії в 65 років особам, матимуть 15-25 років стажу.

5. Особам, які не матимуть 15 років стажу, призначати державну соціальну допомогу після досягнення ними 65 років. Призначати (у період з 01.01.2018-го по 31.12.2020 р.) тимчасову державну соціальну допомогу особам, які досягли встановленого пенсійного віку, мають страховий стаж не менше як 15 років, але не набули права на пенсійну виплату – на період придбання права на пенсію за віком, у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України.

6. Щорічна (опосередкована) індексація пенсій з 2021 року відбуватиметься шляхом збільшення (перерахунку) середньої зарплати, з якої обчислено пенсію, на 50% зростання середньої зарплати за три попередні роки і на 50% зростання індексу споживчих цін за попередній рік. У 2019 – 2020 роках індексацію пенсій здійснювати за окремим рішенням Кабінету Міністрів України.

 

ПЕНСІЙНИЙ ВІК

  • Чоловіки (для призначення пенсії за віком) – 60 років

  • Жінки (для призначення пенсії за віком) – 58 років 2017-го, поступово підвищується до 60 років 2021-го.

Прикрепления:
Категория: | Просмотров: 266 | Добавил: cdva | Дата: 16.08.2017 | Комментарии (0)

 

  08 серпня 2017 року в Енергодарському об’єднаному управлінні Пенсійного фонду України в  Запорізькій області проведено “круглий” стіл з керівниками кадрових служб підприємств міста, в якому прийняло участь 9 представників підприємств та організацій бюджетної та комунальної сфери.

  Захід відкрила начальник об’єднаного управління Л.Гостєва, яка повідомила про запровадження з 1 жовтня 2017 року пенсійної реформи, яка дасть змогу позбутися "дискримінаційного" характеру нинішньої пенсійної системи, ліквідувати дефіцит Пенсійного фонду і підвищити розміри виплат.

  Перший заступник начальника об’єднаного управління О.Цигрик та начальник Енергодарського відділу з питань призначення, перерахунку та виплати пенсій Т.Ганчук зупинились на деяких аспектах нового законопроекту.

  Також начальником об’єднаного управління було зроблено акцент про роботу оновленого веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду України, про його функціональні можливості, що викликало оживлену реакцію та палку дискусію учасників “круглого” столу. З метою активізації в реєстрації на веб-порталі ПФУ та передплатної компанії газети “Пенсійний кур’єр” та журналу “Вісник Пенсійного фонду України”, усім присутнім було надано презентаційні матеріали для поширення зазначеної інформації серед працівників підприємств.

  На всі питання, які порушувались в ході обговорення змін, були надані обгрунтовні та вичерпні відповіді.

Прикрепления:
Категория: | Просмотров: 290 | Добавил: cdva | Дата: 08.08.2017 | Комментарии (0)

  Одним із напрямків роботи Пенсійного фонду України є дистанційна форма обслуговування громадян за допомогою нової форми комунікації - скайп-зв’язок.

  Так, 21 червня 2017 року з метою підвищення обізнаності громадян та максимального роз’яснення законодавства Енергодарського об’єднаного управління Пенсійного фонду в Запорізькій області проведено сеанс скайп-зв’язку для жителів міста та району.

Консультацію провів начальник Енергодарського відділу обслуговування громадян Фатєєв Володимир Володимирович.

  Усім громадянам, які звернулися за консультацією, Володимир Володимирович надав вичерпні відповіді.

Прикрепления:
Категория: | Просмотров: 288 | Добавил: cdva | Дата: 06.06.2017 | Комментарии (0)

  З 4 травня розпочате фінансування виплати пенсій поточного місяця. Розміри пенсій з 01.05.2017 перераховані, в зв’язку з підвищенням, відповідно до Закону України «Про державний бюджет на 2017 рік» прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, з 1247 грн. до 1312 грн.

  Мінімальний розмір пенсії на рівні прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність (1312 грн.) встановлений виключно за наявності повного страхового стажу (20 років для жінок и 25 років для чоловіків, пенсії яким призначені до 01.10.2011 та перерахунки не проводились; 30 років для жінок и 35 років для чоловіків, пенсії яким призначені після 01.10.2011 або до цієї дати, але потім проводились перерахунки).

  При наявності страхового стажу більше необхідного, до пенсії встановлюється доплата, в розмірі 1 % розміру пенсії, обчисленої з урахуванням стажу і заробітку, але не більше мінімального розміру пенсії за віком, за кожний рік понаднормового стажу.

У випадку відсутності необхідного мінімального стажу, при основному розміру пенсії менше прожиткового мінімуму, доплата до зазначеного прожиткового мінімуму визначається пропорційно наявному стажу.

Наприклад, жінка не працює, з 2012 року отримує пенсію за віком, страховий стаж 27 років (при необхідному 30 років). Основний розмір пенсії, обчислений із стажу і заробітку 735,97 грн. Доплата до мінімального розміру пенсії 444,83 грн. (1180,80 грн.-735,97 грн.). Розмір мінімальної пенсії 1180,80 грн. розрахований пропорційно наявному стажу: 1312 грн. (прожитковий мінімум) : 30 років (необхідний стаж) * 27 років (фактичний стаж)

  В будь-якому випадку розмір пенсійної виплати не може бути менше 949 грн.

Пенсії працюючих пенсіонерів перерахунку, виходячи з нового розміру прожиткового мінімуму не підлягають. Незалежно від факту роботи перераховані доплати до мінімального розміру пенсії шахтарям, на яких поширюється дія Закону України «Про підвищення престижності шахтарської праці» та яким призначена пенсія по інвалідності відповідно Закону України «Про пенсійне забезпечення».

  Виплата пенсій, перерахованих в зв’язку з підвищенням, відповідно до Закону України «Про державний бюджет на 2017 рік» прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність фінансується своєчасно і в повному обсязі в межах виплатного періоду з 04 по 25 травня поточного року. 

  Слід зазначити, що обслуговування громадян у сфері пенсійного забезпечення здійснюється з постійним розширенням дистанційних форм обслуговування. Сьогодні можливі звернення за телефонами гарячих ліній, на електронну пошту та на сайт в системі Інтернет, за допомогою програми СКАЙП.

Прикрепления:
Категория: | Просмотров: 290 | Добавил: cdva | Дата: 05.05.2017 | Комментарии (0)

 

До уваги пенсіонерів міста!

Управління Пенсійного фонду України

в м. Енергодарі Запорізької області повідомляє

На виконання підпункту 2 пункту 2 рішення від 15 березня 2017 року Ради національної безпеки і оборони України «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», затвердженого указом Президента України від 15 березня 2017 року № 63, з 1 квітня поточного року Пенсійний фонд України призупиняє фінансування пенсій та грошової допомоги в ПАТ «Сбербанк» та ПАТ «Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк».

Особи, які отримували пенсійні виплати в ПАТ «Сбербанк» та ПАТ «Акціонерний комерційний  промислово-інвестиційний банк», в квітні 2017 року отримають пенсії та соціальні допомоги через Енергодарські поштові відділення ЗД УДППЗ «Укрпошта».

Для подальшого отримання пенсійних виплат через банківські установи, надаємо перелік уповноважених банків, відповідно до рішення конкурсної комісії по відбору банків, в яких за згодою пенсіонерів та одержувачів допомоги можуть відкриватися рахунки  для виплати пенсій та грошової допомоги у 2017 році:

  • ПАТ «Державний ощадний банк України»

  • АТ КБ «ПриватБанк»

  • ПАТ «Райффазен Банк Аваль»

  • АКБ СР «Укрсоцбанк»

  • ПАТ «Метабанк»

  • ПАТ «Перший Український міжнародний Банк».
Прикрепления:
Категория: | Просмотров: 308 | Добавил: cdva | Дата: 24.03.2017 | Комментарии (0)

 

До уваги мешканців міста!

ТЕМАТИЧНА ПРЯМА ТЕЛЕФОННА ЛІНІЯ

23 березня 2017 року

з 10.00 до 12.00

за телефоном 6-52-44

відбудеться тематична пряма телефонна лінія з жителями

міста Енергодара з питань пенсійного забезпечення осіб, які брали участь

у бойових діях під час проведення антитерористичної операції,

відповість начальник відділу обслуговування громадян управління Пенсійного фонду України в м.Енергодарі Запорізької області

Фатєєв Володимир Володимирович

Адміністрація УПФУ в м.Енергодарі

 

До уваги мешканців міста!

ПРЯМА ТЕЛЕФОННА ЛІНІЯ

24 березня 2017 року

з 10.00 до 12.00

за телефоном 3-11-69

відбудеться пряма телефонна лінія з жителями

міста Енергодара з питань легалізації заробітної плати,

відповість заступник начальника управління Пенсійного

фонду України в м.Енергодарі Запорізької області

Гулевич Ірина Миколаївна

Адміністрація УПФУ в м.Енергодарі

Прикрепления:
Категория: | Просмотров: 225 | Добавил: cdva | Дата: 20.03.2017 | Комментарии (0)

 

Робоча зустріч

 

  14.03.2017 року відбулась робоча зустріч начальника управління Пенсійного фонду України в м.Енергодарі Запорізької області Л.Гостєвої із представником Координаційного центру з надання правової допомоги Мінюсту України в м.Енергодарі Є.Пеліх з метою обговорення практичних дій реалізації соціальної програми Уряду України, що гарантує людям ефективний захист їхніх прав та налагодження соціального діалогу.

  В ході робочої зустрічі обговорено взаємодію управління та Координаційного центру з питань надання безоплатної правової допомоги незахищеним верствам населення.

  Основною функцією управління є реалізація державної політики з питань пенсійного забезпечення, що має на увазі якісне надання послуг різним категоріям населення. А до компетенції центру входить надання правової інформації, консультацій і роз’яснень з правових питань, складення заяв, скарг та інших документів правового характеру. В зв’язку з чим подальша співпраця з центром має бути результативною.

Прикрепления:
Категория: | Просмотров: 297 | Добавил: cdva | Дата: 15.03.2017 | Комментарии (0)